Csurgatott tojásleves

Csurgatott tojásleves

Suli-Host Kft

Hozzávalók:

    • Babérlevél 0,9 dkg
    • Csemege paprika 4 dkg
    • Ételecet 10% 0,07 l
    • Ételízesítő sómentes 0,04 kg
    • Étolaj 0,22 l
    • Fagy. fokhagyma 4 dkg
    • Fagy. vöröshagyma 0,3 kg
    • Finomliszt 0,6 kg
    • Gulyásleves alap 0,07 kg
    • Köménymag 4,2 dkg
    • Őrölt fekete bors 1 dkg
    • Petrezselyem zöld 3,5 cs
    • Só 0,09 kg
    • Tojás 25 db
    • Tojáslé 1,15 l

Elkészítés:

  • Zsiradékon a vöröshagymát megpirítjuk, babérlevéllel, fűszerekkel tovább dinszteljük.
  • Dinsztelés után felengedjük folyadékkal, főzzük és közben, rántást készítünk.
  • A rántással felengedjük a levest, beforraljuk, és a felvert tojást belecsurgatjuk.
  • A tojással készre főzzük és tálaljuk.
Allergének: Glutén, Mustár, Szója, Tej, Tojás, Zeller
Az elkészített étel 100 fő általános iskolás normára készült.