Fokhagymás-gombás csirkemáj, párolt rizs

Suli-Host Kft

Hozzávalók: fokhagymás – gombás csirkemáj

  • Csemege paprika 4 dkg
  • Csirke máj 9 kg
  • Ételízesítő sómentes 0,037 kg
  • Étolaj 0,3 l
  • Fagy. fokhagyma 8 dkg
  • Fagy. gomba 1,5 kg
  • Fagy. vöröshagyma 0,5 kg
  • Lecsó 0,5 kg
  • Majoranna 0,25 dkg
  • Őrölt fekete bors 0,5 dkg
  • Só 0,072 kg

Hozzávalók: párolt rizs

  • Ételízesítő sómentes 0,037 kg
  • Étolaj 0,7 l
  • Fagy. vöröshagyma 0,14 kg
  • Őrölt fekete bors 0,56 dkg
  • Rizs ‘A’ 8 kg
  • Só 0,09 kg

Elkészítés:

  • A vöröshagymát lepirítjuk, rátesszük a fokhagymát, lecsót és dinszteljük
    tovább.
  • A csirkemájat átmossuk, és hagymás alapra tesszük fűszerezzük.
  • Miközben a máj párolódik, a rizst pirítjuk sózzuk, felengedjük főző
    vízzel, készre pároljuk.
  • Ha a máj kellőképpen ledinsztelődött, ráhelyezzük a gombát, csemege
    paprikával megszórjuk, készre főzzük, a rizzsel együtt tálaljuk.
Allergének: Zeller
Az elkészített étel 100 fő általános iskolás normára készült.