Babgulyás

Babgulyás

Suli-Host Kft

Hozzávalók:

  • Babérlevél 0,07 dkg
  • Csemege paprika 7 dkg
  • Ételízesítő sómentes 0,074 kg
  • Étolaj 0,22 l
  • Fagy. fokhagyma 15 dkg
  • Fagy. gyökér 2,25 kg
  • Fagy. sárgarépa 1,5 kg
  • Fagy. vöröshagyma 0,5 kg
  • Finomliszt 0,13 kg
  • Gulyásleves alap 0,07 kg
  • Lecsó 0,3 kg
  • Sertés lapocka 5,5 kg
  • Só 0,09 kg
  • Szárazbab 3 kg

Elkészítés:

  • A kockára vágott húst, az üvegesre pirított hagymán ledinszteljük fűszerezzük és főzzük.
  • A beáztatott babot felrakjuk főzni babérlevéllel, fűszerekkel, majd ha kellőképpen megpuhult, akkor hozzátesszük a vegyes zöldséget is.
  • Közben magyaros rántást készítünk.
  • A vegyes zöldség, és a bab kellőképpen megpuhult rátesszük a húsra, és a rántással együtt készre főzzük.
  • Tálalás előtt rá tesszük a finomra vágott petrezselymet, beleforraljuk és tálaljuk.
Allergének: Glutén, Mustár, Szója, Tej, Tojás, Zeller
Az elkészített étel 100 fő általános iskolás normára készült.