Fasírt, tökfőzelék

Fasírt, tökfőzelék

Suli-Host Kft

Hozzávalók: Fasírt

  • Csemege paprika 2 dkg
  • Ételízesítő sómentes 0,04 kg
  • Étolaj sütéshez 2 l
  • Fagy. fokhagyma 8 dkg
  • Fagy. vöröshagyma 0,8 kg
  • Őrölt fekete bors 0,4 dkg
  • Sertés lapocka 6 kg
  • Só 0,063 kg
  • Tojáspor 0,1 kg
  • Zsemlemorzsa 1 kg

Hozzávalók: Tökfőzelék

  • Ételecet 0,17 l
  • Étolaj 0,3 l
  • Fagy. kapor 0,05 kg
  • Fagy. tök 18 kg
  • Fagy. vöröshagyma 0,4 kg
  • Finomliszt 1,3 kg
  • Kristálycukor 0,45 kg
  • Só 0,07 kg
  • Tejföl 1,25 l

Elkészítés:

  • A vöröshagymát zsiradékon ledinszteljük, a tököt rá helyezzük fűszerezzük.
  • Felengedjük főzővízzel, közben zsemleszínű rántást készítünk.
  • Miközben a főzelék fő, a darált húst fűszerezzük, hozzá rakjuk a járulékos anyagokat formázzuk, és sütjük.
  • Ha a tök megfőtt, a rántással besűrítjük és a fasírttal együtt tálaljuk.
Allergének: Glutén, Tej, Tojás, Zeller
Az elkészített étel 100 fő általános iskolás normára készült.